دوازده گام برای محوطه سازی و فضای سبز ساختمان

گام 1 - از زمین محوطه و فضای سبز خود نقشه تهیه کنید

طراحی های فضای سبز معمولا بر روی نقشه از پیش تهیه شده زمین انجام می شوند. نقشه زمین معمولا به صورت پلان تهیه میشود.

نقشه محوطه

گام 2 - بررسی زمین مورد استفاده

برای اینکه بدانید دقیقا می خواهید در زمین خود چه کارهایی انجام دهید، باید در ابتدا جزئیات زمین را به دقت مورد مطالعه قرار دهید

بررسی زمین محوطه

گام 3 - نیازها و خواسته های خود در طرح فضای سبز را اولویت بندی کنید

پس از اینکه از کلیه خصوصیات اصلی زمین خود آگاه شدید، اکنون می توانید اولویت های خود را در طرح فضای سبز مورد نیازتان تعیین کنید. به همین منظور برای رسیدن به ماندگارترین طرح فضای سبز، اولویت های کنونی و آتی خود در طرح فضای سبز را تعیین کنید.

اولویت بندی محوطه

گام 4 - نحوه تعمیرات و نگهداری فضای سبزتان را مشخص کنید

همه فضاهای سبز نیازمند تعمیرات و نگهداری هستند. دانستن اینکه حاضرید چه مقدار زمان و پول برای نگهداری فضای سبزتان هزینه کنید، در نحوه طراحی فضای سبز شما می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد.

طراحی هوشمندانه فضای سبز وقتی که با استفاده از گیاهان و سازه های با دوام (کمتر نیازمند به نگهداری) تلفیق می شود می تواند به میزان گسترده ای زمان مورد نیاز برای نگهداری را کاهش دهد.

نگهداری فضای سبز

گام 5 - بودجه مورد تخصیص را مشخص کنید

هزینه یک پروژه فضای سبز را ترکیبی از زمان و پول مصرف شده در آن تعیین می کند. برای پروژه های بزرگ و پرهزینه معمولا بهتر است کار را در یک بازه زمانی 3 تا 5 ساله تعریف کنید. تهیه یک نقشه اجرایی کلی از پروژه فضای سبز به شما کمک میکند که بخش های مختلف پروژه را در طی این بازه زمانی کامل کنید.

هزینه محوطه سازی

گام 6 - نوع کاربری هر بخش از فضای سبز ملکتان را مشخص کنید

همانند بخش های مختلف یک خانه، فضای سبز اطراف خانه هم از بخش های مختلفی تشکیل شده است که هر یک کاربری خاص خود را دارد. بیشتر فضاهای سبز شامل بخش های متنوع از جمله محوطه های عمومی، خصوصی و بخش های سرویس می باشد. طراحی این بخش ها بایستی به گونه ای باشد تا نیازهای مختلف شما را بتوانند پاسخ دهند و فضای سبز جذابی را ایجاد کنند.

کاربرد بخش های متفاوت محوطه

گام 7 - نقشه های کاربردی از بخش های مختلف فضای سبز را تهیه کنید

نقشه های کاربردی را می توان به عنوان اولین تلاش برای ساماندهی فضای سبز مورد طراحی تلقی نمود. این نقشه های کاربردی ماهیتی مشابه نقشه پلان خانه ها دارند.

در حین برنامه ریزی برای تخصیص کاربری به بخش های مختلف فضای سبز خود، نحوه حرکت افراد بین این فضاهای مختلف و بین خانه و فضای سبز را نیز می توانید برنامه ریزی کنید.

برای برنامه ریزی حرکت افراد، نحوه جایگذاری سازه های مختلف، زهکشی ها و محل کاشت گیاهان را نیز در نظر داشته باشید. نحوه چینش این موارد مسیر حرکت افراد بین فضاهای مختلف را دستخوش تغییر می کند

نقشه های کاربردی

گام 8 - نقشه کاربردی واضحتر ترسیم کنید

نقشه کاربردی با جزئیات بالاتر زمانی به دست می آید که برای هر بخش مجزا از فضای سبز به جای استفاده از خطوط ساده، شکل های هندسی مشخص، به آن فضا تخصیص دهید. مثلا برای بخش های چمنکاری شده، به جای استفاده از دایره یا بیضی ساده، می توانید از لوزی یا مثلا یک شکل منحنی قلب مانند (بسته به اینکه چه شکل هندسی ای شکل واقعی آن بخش را بهتر نمایندگی می کند) استفاده کنید.

با استفاده از اشکال هندسی مشابه برای بخش های یکسان، انسجام و ساختار را در نقشه خود ایجاد خواهید نمود

جزئیات اجرایی

گام 9 - حالت فضا را در طراحی خود در نظر بگیرید

حالت فضا در یک طرح، به شکل سه بعدی ساختار ایجاد شده تمرکز دارد. مثال: درخت ها، بوته ها، گیاهان کوتاه قامت و مصالح ساختمانی چگونه بایستی با یکدیگر ترکیب شوند تا دیوارها و سقف های یک آلاچیق را در حیاط بسازند.

انتخاب نوع گیاهان و مصالح ساختمانی بر حسی که آن سازه بر حاضران القا می کند تاثیر بسزایی دارند. به عنوان مثال درختانی که شاخه های فراخ، نسبتا کم پشت و مطبق دارند، حس باز بودن را در بیننده القا می کنند در حالی که درختان پر شاخ و برگ و به هم فشرده با شاخه های کم ارتفاع بیشتر حس محصور بودن را القا می کنند

طراحی و نقشه ها

گام 10 - طراحی جزئی اولیه را تهیه کنید

در این مرحله شما نقشه کلی و شماتیکی قبلا تهیه شده را تبدیل به یک طراحی جزئی اما اولیه خواهید نمود. در این نقشه جانمایی فضاهای مختلف به وضوح زیادی مشخص شده، اتاقک ها و آلاچیق ها مشخص شده و مکان، نوع و حجم گیاهان به کار برده نیز تعیین خواهند شد

پلان اجرایی محوطه

گام 11 - نوع گیاهان مورد استفاده را مشخص کنید

اکنون زمان این فرا رسیده که گیاهانی که برای استفاده در فضای سبزتان می خواهید را انتخاب کنید. برای تعیین نوع این گیاهان در نقشه می توانید از نشانه هایی استفاده کنید؛ لازمست که این نشانه ها در نقشه به نسبت متناظر نقشه ترسیم شوند و ابعاد آنها با در نظر گرفتن رشد کامل آنها ترسیم شود

طرح کاشت گیاهان

گام 12 - پلان نهایی فضای سبزتان را ترسیم کنید

پس از مشخص شدن نوع گیاهان، اکنون زمان اینست که اصلاحات نهایی را بر روی طرح اولیه خود اعمال نموده و طرح خود را نهایی نمایید. علاوه بر طراحی فضای سبز، طرح نهایی شما شامل لیست گیاهان مورد نیاز شما نیز خواهد بود. بهتر است که در این لیست علاوه بر اسامی رایج گیاهان، اسامی علمی آنها نیز گنجانده شود تا بعدا تهیه آنها از منابع مختلف برای شما مشکل کمتری داشته باشد

طرح نهایی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا