پاسخ به تمام سوالات برای اجرای بهترین محوطه سازی

چرا محوطه سازی انجام دهیم؟

اولین پاسخ می تواند داشتن فضایی زیبا باشد که به ما آرامش و حس خوب بدهد حس بازگشت دوباره به طبیعت ،به گمشده ای که با شهرنشینی و تغییر سبک زندگی از آن فاصله گرفته ایم،این موضوع می تواند در معماری بهینه ساخت محوطه ،گسترش ارتباط و دوستی انسان با طبیعت نمود پیدا کند و در جهت ایجاد حس زندگی و آرامش روح خود را نشان دهد،ضمن اینکه در مطبوع کردن دمای محیط و کاهش هزینه مصرف انرژی به شدت تاثییر می گذارد.

محوطه سازی ـ پرگولا

محوطه سازی از چه مراحلی تشکیل شده است؟(چک لیست)

  • تهیه نقشه از زمین محوطه و فضای سبز
  • بررسی زمین مورد استفاده
  • اولویت بندی نیازها و خواسته های خود از طرح فضای سبز
  • مشخص کردن نحوه تعمیرات و نگهداری فضای سبز
  • مشخص کردن بودجه مورد تخصیص
  • مشخص کردن نوع کاربری هر بخش از فضای سبز
  • تهیه نقشه های کاربردی از بخش های مختلف فضای سبز
  • ترسیم نقشه کاربردی واضحتر
  • در نظر گرفتن حالت فضا در طراحی
  • تهیه طراحی جزئی اولیه
  • انتخاب نوع گیاهان مورد استفاده
  • ترسیم پلان نهایی فضای سبز

برای اطلاعات بیشتر در زمینه مراحل مختلف محوطه سازی اینجا را کلیک کنید.

برای چه مکان هایی می توانیم محوطه سازی بکنیم؟

محوطه سازی در مکان های مختلف، محدودیتی ندارد و برای هر فضایی می توان طراحی محوطه انجام  داد اما برای هر معماری و مکانی نوع محوطه سازی فرق می کند،در ادامه مطلب ما به نکاتی که در محوطه سازی های مختلف باید به آن توجه کنیم پرداختیم.

محوطه سازی ویلا:

یکی از پرطرفدار ترین نوع محوطه سازی ،محوطه سازی ویلا می باشد که بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرد. پلان محوطه سازی ویلا باید متناسب با متراژ زمین باشد. به عبارت بهتر در متراژهای کوچک، نباید ساختمان و تاسیسات آنقدر وسیع در نظر گرفته شوند که عملا نسبت ساختمان به فضای سبز ویلا بیشتر باشد.

اما در زمین های کوچکی که متراژ زیادی از آن ها به ساختمان اختصاص پیدا می کند، محدودیت کاشت برای گیاهان به وجود می آید. گیاهانی که برای فضای سبز ویلا با این مشخصات انتخاب می شوند، اغلب باید کوتاه قد با بافت نرم یا بافت ریز باشند. استفاده از درختانی چون سرو ، سرو ناز، سرو خمره ای و …، برای فضاهای کوچک مناسب نیستند. علاوه بر این در طراحی فضای سبز یک زمین کوچک، نمی توان به صورت هم زمان استخر، برکه و آبنما استفاده کرد چون جلوه چندانی نخواهد داشت.

 

حوطه سازی بیمارستان

محوطه سازی بیمارستان دارای تفاوت های زیادی با محوطه سازی در مکان های دیگر است. طراحی محوطه بیمارستان بر اساس ضوابط خاصی صورت می گیرد و معماران و طراحان منظر، باید آخرین دستورالعمل هایی که در این رابطه وجود دارد، مورد بررسی قرار بدهند. در بحث طراحی فضای سبز و اجرای فضای سبز بیمارستان، باید به برخی نکات توجه ویژه داشت.

بطور مثال، نبایید از به کار بردن گیاهان آلرژی زا یا گیاهانی که گردافشانی زیادی می کنند استفاده کرد، گیاهی چون پامپاس گراس که غالبا برای باغ های صخره ای، کناره برکه و آبنماهای بیرونی کاربرد دارد، نباید در طراحی فضای سبز بیمارستان انتخاب شود. بذرهای این گیاه به راحتی در هوا معلق می شوند و احتمال ورود آن ها به داخل بیمارستان وجود دارد. گیاهان پوششی، یکی از گزینه های بسیار خوب برای بیمارستان ها محسوب می شوند که تا حدود زیادی از بلند شدن خاک و گرد و غبار جلوگیری می کنند. چمن با وجود داشتن نیاز آبی بالا، به تلطیف فضا کمک می کند و به دلیل بافت نرمی که دارد در طراحی محوطه بیمارستان می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

چمن، باعث کاهش آلودگی صوتی می شود. به ویژه در شرایطی که در طراحی فضای سبز، درخت نیز داخل محوطه چمن کاری در نظر گرفته شود. گل هایی که در محوطه سازی فضای سبز بیمارستان یا آسایشگاه های روانی مورد استفاده قرار می گیرند، باید دارای رنگ های خنثی مثل سفید باشند که بتوانند احساس آرامش را به وجود بیاورند. استفاده از گیاهانی با بافت خشن در طراحی فضای سبز بیمارستان یا آسایشگاه روانی، منطقی نیست.

 

محوطه سازی مهد کودک

برای طراحی محوطه مهدکودک، بجز دانش و مهارت فنی باید از روانشناسی رنگ ها هم استفاده کرد. محوطه سازی مهد کودک، باید تابع رنگ های شاد باشد و به شکلی منطقی رنگ ها در کنار یکدیگر قرار بگیرند. علاوه بر این، انتخاب گیاهان در طراحی محوطه مهدکودک، بسیار اهمیت دارد. گیاهانی که در مهدکودک مورد استفاده قرار می گیرند، علاوه بر سمی نبودن و فقدان تیغ، باید بافت نرم داشته باشند. غالبا درختچه ها بیش از درختان برای محوطه مهدکودک مناسب هستند به شرط آنکه میوه گیاهان در دسترس کودکان قرار نگیرد. درختچه های آرایش شده که به شکل پرنده یا جانوران دیگر هرس شده باشند، علاوه بر اینکه برای کودکان جذاب هستند، یک گزینه ایده آل برای طراحی فضای سبز مهدکودک به شمار می آیند.

در طراحی فضای سبز و اجرای فضای سبز مهدکودک باید به ایجاد پرچین توجه ویژه ای داشت تا کودکان وارد باغچه نشوند. پرچین ها ضمن رنگارنگ بودن باید سطح صافی داشته باشند تا باعث آسیب به کودکان نشوند. استفاده از چمن مصنوعی به جای چمن طبیعی برای کاهش آلودگی ناشی از دست زدن کودکان به خاک و کود، در محوطه سازی پیشنهاد می شود. بخشی از محوطه سازی باید به فضای بازی اختصاص پیدا کند. فضای بازی باید ایمن در نظر گرفته شود و در طراحی فضای سبز، درخت های سایه انداز در کنار فضای بازی مد نظر قرار بگیرد.

محوطه سازی برای مجتمع های تجاری و اداری

در طراحی محوطه مجتمع های تجاری ، اولویت با زیبایی است، البته قسمت هایی را هم باید به شکل کاربردی در نظر گرفت. ولی ایجاد چشم اندازهایی که از دور هم دیده شوند، ضرورت دارد. گیاهانی که در محوطه سازی این نوع مجتمع ها مورد استفاده قرار می گیرند، بیشتر گیاهانی با بافت نرم محسوب می شوند. گاهی در صورت ایجاد شرایط مناسب و نداشتن محدودیت در متراژ، می توان در فضای داخلی از نخل ها هم استفاده کرد به شرط آنکه سقف به اندازه کافی بلند و تهویه و نور کافی نیز وجود داشته باشد.

گیاهان گل دار در طراحی محوطه باید به گونه ای قرار بگیرند که احتمال چیده شدن آن ها به حداقل ممکن برسد. فلاور باکس ها، دیوارهای سبز و به طور کلی فضای سبز عمودی می تواند گزینه مناسبی برای مجتمع های تجاری و اداری باشد. حتی در شرایط دسترسی به بام می توان طراحی فضای سبز به صورت روف گاردن را مد نظر قرار داد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا